Vliv techniky na dnešní prostředí

Vliv techniky na dnešní prostředí 

Moderní technika vs. sociální sféra:

Vliv moderní techniky či informační technologie na dnešní prostředí je nezanedbatelnou součástí našeho každodenního života. 
Zvykli jsme si využívat moderní technologie nejen pro svou jednoduchost ale také pro okamžitou konzumaci obsahu ,který je dostupný téměř kdekoliv a díky dnešním chytrým zařízením zejm. pak mobilním telefonům tzv. Smartphone- chytrý mobil.  
V mnoha ohledech je díky tomuto pomocníkovi snadné si např. zjistit spoj MHD, kontrolovat email, prohlédnout si nejnovější denní tisk a mnoho dalšího. Nicméně ,čím dál tím více kolem sebe pozoruji, jak  jsou lidé doslova přikovaní k obrazovkám svých zařízení.

Sociální prostředí -komunikace na ústupu:

Dalším zjevným jevem je pak také to , že lidé spolu příliš málo komunikuji a je zde patrná  jistá sociální izolovanost popř.  jisté problémy v komunikaci např. při vystupování před publikem nebo prezentování různých témat širšímu publiku.

Problém , který také tvoří nezanedbatelnou část , která souvisí  s již zmíněnou sociální izolovaností je i to , že např. díky dnešním rychlo-konzumnímu způsobu života tím trpí partnerské vztahy zejm. díky nedostatečné komunikaci, což má za následek vysoké procento rozchodů popř. rozvodů v tom horším případě. 
Tyto návyky si bohužel dnes osvojují už  děti na základní škole zejm. na vyšších stupních přes střední školu  až po vysokou a jsme opět na začátku.

Ostatní vlivy více či méně podstatné: 

Dalším  vlivem je i názor skupiny na zvláštnosti či odlišnosti jiného člena skupiny popř. jiného jedince. V tomto ohledu sehrává moderní technologie velkou roli zejm. sociální sítě řekl bych " Dobrý sluha ale špatný pán". 
Ostatně když se podívám na nejrozšířenější sítě zejm. pak Facebook nebo Instagram, pak je pro oboje společný jeden fakt a to , že všichni si tak nějak vykreslí svou osobu bez ohledu na  to ,jestli  mají  skutečně tak barvitý život či nikoliv. Je to, ale na úkor jejich sociálních vazeb třeba v navazování nových partnerských vztahů nebo jiných témat , které je potřeba probrat nejlépe osobně ve dvou.

Zamyšlení k závěru:

Já osobně si myslím, že čas , který věnujete ostatním, nikoliv na sociální síti, ale ve společnosti dané skupiny či partnera, rodiny, přátel apod. je nejvíce užitá hodnota , která zde po nás zůstane, neboť vzpomínky jsou věčné.

Komentáře