Důležitost peněz v dnešním světě

Důležitost peněz v dnešním světě 

Dnešní pohled:

Jsou dnes peníze skutečně tak důležité?

Ano,  jsou jistým prvkem svobody, avšak mezi společenskými vrstvami jsou dnes patrné velké rozdíly.
Někteří lidé se domnívají, že  jich mají málo oproti jiným.  Jde však o tu část lidí, kteří patří k nejbohatším v dané vrstvě. Toto bohatství jim přináší jakési zabezpečení ,avšak  na úkor jejich sociálních vlastností či v navazování vlastních dlouhodobých pozitivních vztahů vůči okolí.

Dvě strany mince:

Na druhé straně jsou tu ti , kteří  jsou frustrovaní z nedostatků financí, což vede k možným depresím, trestním činům a v nejhorším případě si tito lidé neváhají sáhnout na život. 

Bohatství vs. chudoba

Když se však nad tím zamyslím, že v některých státech např. v Africe je pojem bohatství vs. chudoba na úplně jiné úrovni než je tomu v evropských zemích. Lidé , kteří zde žijí  jsou často rádi, že přežijí do dalšího dne, že nasytí své děti.  Lze předpokládat , že zde hraje  jistou roli i  tamnější politická situace, životní úroveň nebo přírodní prostředí dané země.

Zamyšlení:

Dle mého skromného názoru by se někteří lidé skutečně zamyslet , co je skutečně důležité a to ,že nikoliv hmotné statky, ale dobré zdraví či pevná přátelství a hlavně duševní pohoda.

Komentáře