Rituály v dnešní světě

Rituály v dnešním světě 

Rituál:

Když se zamyslím nad slovem Rituál je to zvyk či jen myšlenkový pochod? Ano, někteří lidé  to mohou vnímat tak, že se snad může skutečně jednat o myšlenkový tok, i když já si spíše myslím , že jde o určitý druh chování, " neboť zvyk je železná košile".

Avšak beru v úvahu to, že každý z nás je individualita, která potřebuje svůj prostor k realizaci svých snů, potřeb a někdy také svých plánů a právě tyto rituály nám mohou pomoci k zahojení některých ran z různých bitev, ať už vyhraných či prohraných, minulých, i těch co nás teprve čekají. Nemusím snad být věřící , abych  viděl a slyšel , jak v dnešní době rituál hraje velkou roli.

Rituál a jiné státy:

Obzvláště pak  v některých státech resp. kultuře východu zejm. těch co jsou ovlivněny vírou v islám. Tyto státy poté přikládají rituálu , jako prvku víry, přílišnou důležitost. Avšak já se domnívám, že jde o nesprávné využití rituálu ve prospěch určité skupiny lidí, kteří jej často interpretují chybně a  ta slušná menšina se k tomuto jevu příliš nevyjadřuje , asi protože má strach, jak na tuto skutečnost  zareaguje ona radikální skupina, která má značný vliv. Co se mne týká , tak já uvažuji o rituálech dnešní doby  jako o dobrém prostředku, který však musí být správně pochopen, ale hlavně schopen k realizování.

Moje rituály vs. jiní lidé:

Podle mne je důležité si nějaký rituál nebo zvyk vytvořit, i když je dnešní doba hodně hektická. Také si myslím , že  je pro některé lidi důležitý názor skupiny , ve které se zdržují nejčastěji. Když uvážím, že si tento jev odnáší či osvojují ,někteří lidé již na střední škole, avšak jistou roli zde hraje i výchova,  kterou si neseme už od dětství. Často si kladu otázku "Kam ti lidé věčně spěchají , za čím se honí". 
Sám Robert, Kyosaki někdejší špička v oboru marketingu, řekl , že " Výborné známky ve škole ti ještě nemusí zajistit úspěšnou kariéru".  Domnívám  se  však , že  právě tyto určité zvyky nebo návyky nám pomohou naše vlastnosti ovlivnit - ať už pozitivně či negativně.

Je proto důležité si svoje rituály i přes dnešní hektickou dobu nějakým způsobem zachovat. 



Komentáře